iPhone-ul și cioara

       Un băiețel rotofei stătea pe păturică la umbra unui dud. Nu împlinise nici măcar un an dar învârtea în mânuțele lui mici un iPhone auriu. Scria cu o viteză de neimaginat, tapa și scrola, juca jocuri complicate. Mereu câștiga. Chiar și când sugea la țâța mă-sii, cu o mânuță împingea laptele cald și gras, cu o mânuță ținea telefonul și urmărea tutoriale direct în engleză. Se spunea despre el că este Cel Așteptat și Unicul: Mesia Telefoanelor. 
        Părinții credeau că este un geniu care îi va salva din sărăcie, le va aduce milioane de vizualizări și de subscriberi pe canalul lor de YouTube. Vor fi bogați. În acea zi, însă, se întâmplă ceva ce avea să schimbe destinul tuturor oamenilor, dar mai ales al copiilor. În timp ce micuțul manevra cu măiestria unui jedi degetul pe display-ul telefonului, o cioară îl privea curioasă. Ba chiar puțin intrigată. Cum putea un pui de om să fie mai deștept decât o cioară bătrână? Era contra firii naturii, dar ce legătură avea existența acestui băiețel cu natura? Atunci cioara s-a aruncat asupra băiețelului și i-a smuls telefonul din mână. Acesta a început să orăcăie și să-și smulgă puținele fire de păr de pe cap. Cioara a zburat și-a aruncat telefonul în gârlă. 
       La nici o lună, părinții și-au scos iar odorul în parc. Cioara care își făcea veacul prin zonă l-a observat. Îl ura.
       --Oh! No! Not you again! Litle bastard! Cioara gândea în engleză, ca de altfel putea gândi în orice limbă. În mod cert, nu putea lăsa așa ceva să prindă rădăcini. Cancerul naturii, gândea. Cioara îi fură iar telefonul și-l aruncă în gârlă. 
       Atunci părinții s-au gândit să facă ceva. I-au cumpărat alt iPhone, ba chiar unul mai bun, rezistent la apă, rezistent la lovituri. Au mers la un chirurg specialist în atașarea gadget-urilor de corp și i l-au cusut de mână. Cine îl va mai putea fura, acum? Cine ar îndrăzni? Însă cioara, găsindu-l, săltă telefonul cu tot cu copil și dusă a fost. De atunci nimeni nu a mai auzit nimic despre Mesia Telefoanelor, Lordul Jocurilor, geniul. Copiii plâng și oftează în timp ce butonează telefoanele, se antrenează. Dar ei știu că va veni și ACEA ZI. Dar până atunci:
       WINTER IS COMING!

Comments

Popular Posts